Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tolik krve v seriálu dlouho nebylo. Maskéři se na Šimonu Kosíkovi v podání herce Petra Konáše pořádně vyřádili. Rvačka působí děsivě a je plná krve.

Asi nejnáročnějším momentem celé scény byly padající vyražené dveře. „Měl jsem trochu strach, aby dveře nespadly Petrovi Konášovi na hlavu. Já za ně neviděl, tak se muselo vyměřit, kde má stát, abych ho nechtěně opravdu nezranil,“ říká Leoš Juráček, který hraje agresivního Holého.

„Tahle scéna nebyla nijak náročná. Měl jsem krvácet do hrudníku, takže pode mnou měla být louže krve. Protože by se ale umělá krev vsákla do dekorace, což by se pak špatně čistilo, tak mě maskéři zakrváceli hlavně na oblečení. Měl jsem zapadlý jazyk a dusil jsem se. V životě jsem nic takového naštěstí neprožil. Nejvážnější úraz, jaký jsem měl, byl otřes mozku,“ vzpomíná Petr Konáš.

Šimona v seriálu zachrání Dan, který mu uvolní zapadlý jazyk. „Já jsem něco podobného v životě už zažil. Zachraňoval jsem kluka, který spadl z koně, a který měl taky zapadlý jazyk. Tenkrát jsem mu dával dost neodbornou první pomoc a šmátral jsem mu v puse špinavou rukou. Až díky natáčení této scény jsem zjistil, že stačí odborný hmat – a dýchací cesty se samy uvolní. To je dobré vědět, ale doufám, že to už nikdy nebudu potřebovat,“ dodal Martin Kraus, představitel Dana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám