Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jeden z mužů, kteří ukradli psy slavné Lady Gaga (38) a navíc jejich venčitele střelili do hrudi, byl odsouzen k jedenadvaceti letům vězení. James Howard Jackson během vyšetřování utekl, byl ale dostižen a postaven před soud.

Dvacetiletý mladík byl součástí skupiny lidí, která se podílela na krádeži buldočků slavné zpěvačky. V únoru roku 2021 skupina mužů hledala v Hollywoodu francouzské buldočky a další drahá plemena, aby je mohla odcizit a prodat. Dva zloději narazili na Ryana Fischera, který psy venčil a v potyčce ho střelili do hrudi. Dva buldočky ukradli.

Fischer skončil na jednotce intenzivní péče, v nemocnici si pobyl několik týdnů a nakonec musel na operaci kvůli plicím, které mu byly poškozeny střelbou. Dodnes má psychické potíže a bolesti.

Zpěvačka tehdy vypsala odměnu v přepočtu 10,8 milionů korun za nalezení svých miláčků. Žena, která se na výzvu ozvala, později policii přivedla ke zbytku skupiny. Dvacetiletý Jaylin Keyshawn White dostal v srpnu čtyřletý trest, James Howard Jackson byl v dubnu kvůli procesní chybě propuštěn a utekl.

V srpnu byl ale dostižen a teď mu soud vyměřil trest odnětí svobody na jedenadvacet let. U soudu byl přítomen i venčitel Ryan Fischer. „Střelil jsi mě a nechal jsi mě napospas smrti. Životy nás obou se v té chvíli navždy změnily. Odpouštím ti. Útokem jsi zcela změnil můj život. Vím, že bych se v životě nikdy nemohl posunout dál, kdybych ti neřekl tato slova,“ měl podle magazínu People říct Ryan útočníkovi.

Podle zpráv ze zahraničních médií Jackson obvinění z pokusu o vraždu i rozsudek přijal v klidu a pravděpodobně se nebude odvolávat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám