Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Minulý týden se konalo finále 12. řady soutěže America´s Got Talent, na němž - dá se říct - spolupracoval i Čech Radek Polomík. Spolu s topmodelkou a moderátorkou Tyrou Banks a osmi kolegy si zatancoval v klipu, který se promítal během závěrečného dílu. „Bylo to naprosto úžasný. Skvělá zkušenost,“ řekl Super.cz Radek, ‚specialista‘ na bláznivé taneční kreace.

Jak k tomu došlo? „Už 3 roky zpátky jsem šel na casting, protože jsem tancoval v NHL aréně ve Vancouveru a lidi z toho šíleli, poznávali mě na ulicích a říkali, že to ještě v životě neviděli. A když už mi to řekli i v ČR, v Kanadě a pak ještě i v USA, tak už jsem tomu i já začal věřit,“ vypráví se smíchem Radek. „Tenkrát mě vybrali mezi 350 lidí, co jdou před porotu, zobrazili mě jen několikrát na velmi krátkou dobu v různých miniklipech,“ říká.

Letos jej vybrali opět, mezi dvě stovky lidí z původně sto tisíc zájemců z celého světa. „A pak mi volali, že by mě rádi dali do finálového klipu. To jsem samozřejmě nemohl odmítnout, protože jsem tak trochu blázen,“ směje se zrzek, který tak měl možnost se setkat se Simonem Cowellem nebo s Tyrou Banks. „Musím říct, že je moc fajn ženská. Sranda byla, že mi třeba dávala rady ohledně vztahu s bývalou přítelkyní,“ usmívá se Polomík.

Ten se z Prahy před čtyřmi lety odstěhoval do Seattlu, kde nyní žije.

„Moc jsem chtěl zažít, jaký to je žít v jiný zemi. A tak jsem nejbližším přátelům řekl, že mám obrovskou touhu odjet z ČR, i když to tam miluju. Ale nic jsem pro to neudělal, kromě toho, že jsem tomu v srdci věřil. Já si totiž třeba nikdy v životě nemusel hledat práci, vždycky za mnou přišla. Po 3 měsících, kdy jsem přátelům vylíčil svou touhu žít v jiné zemi, mi zavolal bývalý šéf, jestli pro ně nechci dělat ze Seattlu a vést globální marketingový tým pro Microsoft klienta. Tak jsem okamžitě řekl, že ano. Ani jsem se neptal na plat,“ směje se. „Tak jsem 4 roky zpátky zabalil pár švestek a hurá sem na západní pobřeží.“

Dodejme, že vítězkou poslední řady amerického Talentu se stala teprve 12letá Darci Lynne Farmer, která porotu i diváky dostala břichomluvectvím. Nebo možná raději ‚břichozpěvem‘.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám