Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se Světlana Nálepková (63) před čtrnácti dny loučila na pražském letišti se svým partnerem Václavem, ještě netušila, co ji v severoindickém Ladakhu čeká. Do vysoko položených Himalájí se vypravila s organizací Brontosaurus, která za pomoci sponzorů staví ve vesnici Mulbekh školu a internát pro místní děti.

"Mým úkolem je naučit žáky dramatickou výchovu, s vyučováním mi pomáhá neteř Anička”, popisuje svou misi herečka. “Netušila jsem ale, že bude mít mé tělo s nadmořskou výškou 3500 metrů takové problémy. Nejsem ale sama, po příjezdu onemocnělo více členů výpravy. Celkem je nás tu asi pětadvacet," dodala.

Měsíční pobyt v Himalájích je pro Světlanu nejen prověrkou fyzických možností, ale i zkouškou rok a půl trvajícího vztahu s dvaatřicetiletým manažerem Václavem Pleskou. “Takhle dlouho jsme bez sebe ještě nebyli, Václav se dokonce pokoušel za mnou přijet, pracovní povinnosti mu to ale nedovolily," uzavírá Nálepková, která momentálně zatím stale v Himalájích bojuje se zánětem nosohltanu, horskou nemocí a dalšími obtížemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám