Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Obyvatelé Spojených států platí za poměrně prudérní národ, ale mnozí se tomuto zaškatulkování snaží bránit. O víkendu se na kalifornské Venice Beach sešlo několik desítek protestujících, kteří demonstrovali proti zákazu chození a opalování nahoře bez. Povoleno chodit bez trička mají ve většině amerických států pouze muži, a to se mnohým ženám, ale pochopitelně i mužům, nelíbí.

Na oblíbené pláži se tak na již tradiční oslavu ‚Go Topless Day‘ snažily o změnu zákona převážně ženy, ale v davu se našlo i pár pánů. Ačkoli byla většina z protestujících ‚nahoře bez‘, stále dodržovali zákon, jelikož problémem jsou převážně bradavky. Právě ty si buď zakryli lepicí páskou nebo na ně přilepili bradavky umělé, které byly na dálku téměř k nepoznání od pravých. Nechyběly samozřejmě ani originální a výstižné transparenty a cedule.

Opalovat se nahoře bez je v USA možné zcela beztrestně jen na málo místech, a to třeba ve státech New York nebo Maine. Jde to však i v Kalifornii, ale jen v některých městech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám