Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V poslední době se s Veronikou Kašákovou potkáváme na akcích, které se týkají jejího nadačního fondu. Naposledy na Českém plese se pro fond vybralo 580 tisíc korun, na koncertě Horečka úterní noci to byl dokonce milión korun na celoroční projekt od kosmetické firmy, s níž spolupracuje, a to zdaleka nebylo všechno.

S Veronikou jsme se potkali v rámci představení To jsme my v pražském divadle Rokoko, které s dětmi z dětského domova v Tuchlově připravila herečka Henrieta Hornáčková. Také na tyto aktivity její nadační fond přispívá.

"Naší nejhlavnější myšlenkou je, že máme průvodce, který doprovází děti před odchodem z dětského domova a následně i poté. To je náš projekt Restart, na němž spolupracujeme s psychology. Pak máme i další projekty, jako ten, který jsme dnes viděli. Takže divadelní kroužky, beauty dny, je tam spousta kurzů, někdo měl kuchařský, další potřeboval doučování angličtiny, platili jsme i školné. Nezaměřujeme se na materiální podporu, ale na rozvoj dětských osobností," vysvětlila Kašáková, na co vybrané prostředky jdou.

"Musím říct, a je to úžasné, že jsme měli velice plodný leden a i únor nám začal krásně. Sešla se nám spousta bohulibých akcí a jsem ráda, že si lidé vybírají právě naši organizaci. Není to zatím takové, že bych mohla říct, že už nic nepotřebujeme. Té pomoci nikdy není dost," uzavřela Veronika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám