Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svatba je často událostí, kterou člověk prožije jen jednou za život. Není divu, že někteří snoubenci kladou velký důraz především na místo, kde se oficiálně stanou manželi. Jenže svatební maraton nanečisto kvůli tomu podniká zřejmě jen jedna dvojice. Alex Pelling (31) a Lisa Gant (29) z Anglie mají v plánu vzít se ve třiceti zemích světa. Nakonec si vyberou místo, které se jim nejvíce líbilo a tam se nechají sezdat doopravdy.

Pro většinu snoubenců je organizování jedné svatby náročné až dost. Ne však pro Alexe a Lisu. Tito dobrodruzi počítají, že je zkušební obřady ve třiceti zemích světa vyjdou v přepočtu téměř na 1,5 miliónu korun a celá svatební pouť bude trvat dva roky. Nakonec se oba dva vrátí na místo, které jim učarovalo nejvíce a tam uspořádají svatbu se vším všudy.

„Chceme poznat tradice a kulturu všech těchto zemí. Velice se těšíme na svatbu v Indii. Také navštívíme Čínu, ta by měla být zajímavá. Jihoafrická republika může být poněkud divoká. Pak také rozkrojíme dort pod plachtami berberského stanu v Maroku. Zatančíme si u vzdálených vodopádů na Tahiti. Vezmeme se dokonce i na palubě letadla. Na blogu pak budeme sdílet naše zkušenosti se světem,“ sdělil Alex, jež je se svou snoubenkou tři roky.

Alex Pelling zároveň přiznal, že prodal své auto a jejich společný dům, aby mohli nákladnou cestu financovat. „Já jen chci, aby byl celý tento výlet pro Lisu výjimečný,“ dodal štědrý Angličan.

Dvojice uspořádala první svatbu ještě před začátkem své velké cesty v blízkosti jejich bydliště, v Manchesteru. Odtamtud budou pokračovat do Toronta, kde se bude konat první z jejich třiceti svateb. Nevěsta by prý ráda měla tradiční svatební šaty pro každou oblast, kam se pojedou prozatím neoficiálně vzít. Snad se jejich plánovaný rozpočet příliš nenavýší. Už nyní museli zaplatit mnoho víz a jen očkování je stálo v přepočtu více než 40 tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám