Hlavní obsah
Článek

Jako moderátorka opakovaně prokázala své schopnosti, ale její herecká kariéra skončila téměř ve stejném okamžiku, kdy začala. Tereza Pergnerová (39) u filmu neměla štěstí.

Když začala v roce 1994 moderovat hitparádu Eso, stal se z ní celonárodní fenomén a na její úspěch nedokázal navázat ani Leoš Mareš, který hudební pořad později spojil se svým jménem. Tereza Pergnerová patřila k nejvýraznějším tvářím tehdy začínající Novy a nebýt nástrah v podobě drog, měla našlápnuto i ke slušné herecké kariéře.

Do snímku Akumulátor 1, který byl s rozpočtem 40 miliónů korun nejdražším domácím filmovým počinem své doby, ji obsadil režisér Jan Svěrák. Ten klade na herce vysoké nároky. Tereza však jeho nároky splnila, a střihla si tak roli, při níž dokonce odhalila i své tělo. Tento přelomový snímek si můžete dnes od 18 hodin do půlnoci zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Další výraznou hereckou příležitost už ovšem Pergnerová nedostala. Tereza se ještě mihla ve filmech Žiletky, kde si zahrála sexy sestřičku, či Discopříběh 2, ale nešlo o žádné přelomové role. Svůj debut však odehrála v pouhých 15 letech v pohádce Pasáček a císařova dcera z roku 1989.

S jejím comebackem jí později pomohl seriál Ordinace v růžové zahradě, ale na filmovém plátně se už neobjevila. Televize o ni však stále mají zájem, o čemž svědčí její účinkování v reality show VyVolení a Farma.

Související témata:
Akumulátory

Reklama

Další články

Načítám