Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Rey Koranteng (49) patří k největším stálicím televize Nova. Začínal jako rosnička a po pěti letech usedl za moderátorský pult s Lucií Borhyovou (46), se kterou moderuje Televizní noviny už 24 let. Rey je prvním moderátorem tmavé pleti u nás. Jeho maminka je Češka a tatínek byl z Ghany. V této africké zemi byl Rey pouze necelé dva roky.

„Já jsem byl malinkatý, tak si to moc nepamatuju. Když mi byly dva měsíce, tak jsme tam odletěli a vrátili jsme se a nebyly mi ani dva roky. Nikdy jsme o tom moc nemluvili. Vůbec nic si z Ghany nepamatuji,“ svěřil se Rey v našem pořadu Superchat s moderátorem Ondřejem Kočím.

Začátky Reye Korantenga: První black Czech na televizní obrazovce, smál se a popsal i seznámení s Lucií Borhyovou

Jeho rodiče se potkali v Praze, protože jeho otec tady studoval. Vztah mezi nimi byl ale už od začátku odsouzený k nezdaru. „Oni se tady potkali, vzali se a až po dvou letech jsem se narodil já. Táta tady ale nikdy nechtěl zůstat a máma nechtěla žít jinde. Nakonec jsme přece jen byli v Ghaně, ale máma chytila malárii, onemocněla, bylo jí špatně, vyléčila se, ale řekla, že musí zpátky do Evropy a už jsme se nikdy nevrátili,“ dodal Rey, který se pak už ani s tatínkem znovu nesetkal, a tak si ho už ani pořádně nepamatuje.

V Ghaně má stálice nováckého zpravodajství příbuzné. Nevlastních pět sourozenců, o kterých nejdříve vůbec nevěděl. Jaké vztahy s tímto příbuzenstvem panují dnes? To i více ze života slavného moderátora se dozvíte v našem Superchatu, který si můžete pustit buď tady na videu, nebo si ho můžete poslechnout ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Další články

Načítám