Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední rozloučení s hereckou legendou Janou Hlaváčovou (†85) si nenechala ujít ani zpěvačka Lucie Bílá (58). Ta oblíbenou herečku znala od dětství a byla s ní v pravidelném kontaktu.

Dokonce od ní dostala krásný dárek, který nyní bude střežit jako oko v hlavě. „Já jsem ji milovala a neskutečně jsem si jí vážila. Byl to úžasný člověk a mám od ní nádherné video a přání k minulým Vánocům, tak to bude takový můj poklad,“ řekla Super.cz zpěvačka, jež dokonce jako malá přijímala od Jany Hlaváčové cenné rady.

„Vzpomínám si na jednu chvíli, kdy jsem kdysi dávno, ještě jako dítě, dostala nabídku od pana Kopeckého hrát s ním ve hře Návrat Casanovy, a právě Janičku jsem si vybrala k tomu, aby mi řekla, jestli na to mám. Sešly jsme se tady v Národním divadle v jídelně, přečetla jsem jí dvě stránky a ona říkala: Buď v pohodě,“ vzpomínala na laskavost Jany Hlaváčové Bílá, která ji zbožňovala v seriálu Chalupáři.

Marek Adamczyk vzpomínal na Janu Hlaváčovou.

Hlaváčová byla také výborná pedagožka, jež učila celé generace herců. Z těch mladších to byl například Marek Adamczyk (36). „Paní Hlaváčová byla jedna ze tří mých pedagogů na DAMU. Její osoba pro mě nejvíc symbolizovala hereckou rodinu v rámci DAMU, byla to taková naše herecká máma,“ neskrýval dojetí Adamczyk, který od slavné herečky dostal řadu cenných rad.

Reklama

Další články

Načítám