Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Michaela Štiková Gemrotová (38) si prošla peklem. Během těhotenství dostala její ještě nenarozená dcera Anežka krvácení do mozku a narodila se s vážným postižením. Trpí mozkovou obrnou - spastickou triparézou, což je postižení dolních končetin a jedné horní.

Zatímco jí lékaři dávali po narození malé šance, že bude například chodit, malá Anežka dělá mílové kroky, a co se týče pohybového ústrojí, je na tom stále lépe. Míša je přesvědčená o tom, že je to díky velké péči, a jak sama přiznává, také díky finančním možnostem. Díky nim mohli dopřávat dceři téměř od narození dennodenní terapie.

„Je to tak. Je to dřinou. Je to zázrak. Jsou děti, které mají stejné postižení a nejsou na tom tak dobře. Je mi líto, že nemůžou dělat tak mílové kroky jako Anežka,“ řekla Super.cz Gemrotová.

„Jsem o tom přesvědčená. Mozek je sval, čím víc cvičíš, tím víc nabírá. Je tam velké množství prostoru, který se dá využít. Ale je potřeba mít odborné vedení,“ upřesnila na křtu charitativního kalendáře, jehož výtěžek jde právě na nadaci Míši a jejího muže Anežka.

„Je to ode mě a od mého báječného manžela zcela upřímná, srdeční záležitost. Jsem šťastná, že se tady lidé sešli v hojném počtu. Výtěžek půjde na děti s pohybovým hendikepem. Rovným dílem peníze rozdělíme mezi děti, o které se již nyní staráme,“ dodala zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám