Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošní slavnostní předávání Oscarů, které se konalo v noci na pondělí, ovládlo několik filmů, které si mezi sebe rozdělily cenné sošky americké Akademie filmového umění a věd. Nejúspěšnější pak byly snímky Hugo a favorizovaný černobílý Umělec. Královnou večera se však jednoznačně stala herečka Meryl Streep (62), která se na slavnostní galavečer dostavila ve zlaté róbě a získala svého již třetího Oscara.

Streep se stala nejlepší herečkou v hlavní roli za snímek Železná Lady, kde ztvárnila bývalou britskou premiérku Margaret Thatcher. Sama si byla přitom vědoma, že si mnoho lidí přálo, aby se majitelkou Oscara stala jiná herečka, a tak v děkovné řeči ironicky prohodila: „Když řekli mé jméno, měla jsem pocit, jako bych slyšela, jak půlka Ameriky říká: Ale ne, zase ona!“

Rodačka z New Jersey má na svém kontě již osm Zlatých glóbů a 26 nominací. Rovněž má za sebou rovných 17 nominací na Oscary, z nichž si nyní odnesla třetího. Svou první cenu filmové akademie získala za snímek Kramerová vs. Kramer z roku 1979, druhou pak přesně před dvaceti lety za hlavní roli ve filmu Sophiina volba.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám