Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Markéta Vondroušová to dokázala. Čtyřiadvacetiletá česká tenistka porazila ve finále Wimbledonu světovou šestku Tunisanku Ons Džabúrovou a získala svou první grandslamovou trofej.

Wimbledonským titulem inkasovala prémii 2,35 milionu liber, tedy 65 milionů korun a ve světovém žebříčku se posouvá do top desítky.

„Ani nevím, jak jsem to dokázala. Tenis je někdy bláznivý. Moc děkuji za podporu všem, kteří tu se mnou byli. Včetně mého manžela, který přiletěl až na finále. Zítra máme rok od svatby, tak to oslavíme všechno dohromady,“ řekla novopečená šampionka se slzami v očích.

Světové vítězce fandili v publiku nejen ti nejbližší, ale také řada známých osobností. Londýnský turnaj si nenechal ujít zpěvák Nick Jonas s manželkou Priyankou Chopra, hollywoodský herec Andrew Garfield či herečka Maggie Smith.

Trofej jí pak předala samotná princezna z Walesu Kate Middleton (42), která je známá svou zálibou v tenisu. Na turnaji okouzlila v limetkově zelených šatech s plisovanou sukní od značky Self Portrait.

Reklama

Další články

Načítám