Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se draží pro dobré účely, jde většinou o napínavou zábavu, na kolik se cena vyšponuje. Nejinak tomu bylo i na čtvrteční noční dražbě, kde pánové a dámy přihazovali po pětitisícovkách. Licitátor Marek Eben (66) si to užíval, chvílemi rozpoutal úplné drama.

Moderátor a herec už několikrát dražbu slovně doprovázel. „Je to velká zábava. Párkrát jsem řídil i poměrně velké, regulérní dražby, kde šlo opravdu o miliónové částky. Jedna z těch dražeb byla na povodně. Účastnili se jí i dražitelé za zámoří, trvala skoro čtyři hodiny, docela složitá. Ale moc mě to baví,“ řekl Super.cz po skončení svého výstupu.

Eben měl místo kladívka sběračku, protože akce probíhala v prostoru nově zahajované restaurace. Proto i koláž, o kterou šlo, pojal grafik Tomáš Břínek vystupující pod zkratkou TMBK jako výseč pizzy. „Gastrodílo“ vydražila modelka Veronika Chmelířová za 370 tisíc korun.

Nás zajímalo, jestli Marek Eben jako milovník golfu zná spolek Všudehrálů. Jde o nadšené hráče, kteří sbírají počty hřišť v naší republice, na nichž si zahráli. Počáteční zakladatelé jich mají nasbíráno přes sto. Jeden z tahounů téhle sportovní zábavy Jiří Kryšpín hrál na 112.

„O nich jsem neslyšel,“ zajiskří Markovi Ebenovi radostně v očích. „Ale kdybych měl čas, rád bych se tomu věnoval. Víte co, my máme takový domeček u Karlových Varů a mně se odtamtud nikam nechce. Já mám nejradši ze všech karlovarské hřiště, takže mi bohatě stačí. Pak jsou tam ještě Cihelny, což je nádherné hřiště, Sokolov… A u domečku mám roztomilý, devítijamkový hřiště, vesnický, které se jmenuje Háje,“ doplnil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám