Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už dva roky se Roman Tomeš (36) ukazuje divákům v Malostranské besedě v představení Hedwig a její Angry Inch jako drag queen. Za svou roli byl dokonce nominován na Cenu Thálie. Nyní proběhla výroční repríza, která oslavovala dvacet čtyři měsíců od premiéry.

Jak se Roman v postavě drag queen cítí? „Co si budeme povídat, mám doma ženu a dvě děti a ten můj život je naprosto diametrálně rozdílný od Hedwig. Je to divadlo, herecký prvek, já si to užívám,“ svěřil se manžel Míši Tomešové (32) Super.cz.

Jinak by to prý ani nešlo. „Musím se cítit dobře, protože postava Hedwig nemůže ukázat žádnou slabinu. Ta přeměna je ohromná, trvá mi tak dvě hodiny, než se mi podaří vplout do té postavy.“

Namalované nehty, svižná a suverénní chůze na vysokých podpatcích. Za jak dlouho se tohle všechno herec naučil? „Moje žena by mě nepochválila, jak ten lak vypadá, ale já si sám lakuju nehty a dělám si sám rtěnku, je to to nejhorší, co na mně je, že je to křivý a blbě udělaný. O zbytek se starají moje kolegyně Vendulka Příhodová a Elis Ochmanova, které se mnou hrají. Celé léto jsem se učil na podpatcích. Musel jsem si koupit i speciální vložky do bot, že mě nebolely nohy. A jelikož to hrajeme jednou měsíčně a nohy si vždy odvyknou, tak mě občas stále bolí,“ smál se Roman.

Příběh muže, který se narodil na sklonku 60. let minulého století ve východním Německu a následně podstoupil nelegální operační změnu pohlaví, aby se dostal do západního světa, je silným příběhem pro všechny návštěvníky. Ti totiž nejdříve čekají lascivní travesti show a následně poznají, jak moc se před představením mýlili.

Reklama

Další články

Načítám