Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka hollywoodského herce Bruce Willise (69) Emma Heming v pondělí vystoupila v pořadu Today americké stanice NBS, kde promluvila o nemoci svého muže. Herci byla diagnostikovaná demence, Heming mimo jiné uvedla, že je těžké rozeznat, zda si Willis uvědomuje, co se s ním děje.

Stejný den, tedy v pondělí odpoledne, hvězdu filmů Pulp Fiction, Smrtonosná past, Poslední skaut, Šestý smysl nebo Armageddon, vyfotili v Los Angeles, když jel zřejmě se svým řidičem v tmavě modrém voze. Že jde o hereckou ikonu, prozradilo stažené okénko.

Heming také svěřila, že je pro ni i celou rodinu velmi bolestivé vidět, jak herec nemoci podléhá. Druh demence, kterou trpí, se projevuje mimo jiné změnou osobnosti člověka. „Nemůže ovlivnit své pohyby, svoji řeč, své návyky, svou osobnost,“ popsala ve zmíněném pořadu.

Bruce Willis trpí tzv. frontotemporální demencí, která postihuje především čelní oblast mozku, jež má na starosti právě chování a některé povahové rysy člověka, uvádí web Alzheimer.cz s tím, že „často jsou si pacienti vědomi změn, které u nich probíhají, ale namísto znepokojení, které by se dalo u zdravého člověka předpokládat, zůstávají apatičtí, anebo vůbec necítí potřebu to nějak řešit.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám