Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Lucie Váchová, provdaná Křížková si chtěla dát po narození syna Davídka aspoň nějaký čas pauzu v práci. Miss ČR 2003 se ale nechala přemluvit a během šestinedělí vyrazila na první akci. "Když jde o charitu, nedokážu odmítnout. Cítím se skvěle, s malým jsme v pohodě, takže nebyl žádný problém," svěřila Lucie, která nemá po porodu už ani kilo navíc.

Lucie vybrala návrh na unikátní diamantové srdce, které bude vznikat další tři týdny v rukou mistrů klenotníků, šperk bude naprostým unikátem, který nemá ve světě obdoby.

Luxusní exklusivní přívěšek ve tvaru srdce posetého diamanty má astronomickou cenu půl miliónu korun. Ve své plné kráse se zaleskne na Luciině krku na VIP párty Karla Komárka na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Lucie si ale šperk neužije dlouho. Je totiž určen na charitativní dražbu, která proběhne na večírku skupiny KKCG. Získané peníze poputují občanskému sdružení Dobrý skutek na dobrou věc.

Peníze získané v dražbě pomohou jedenadvacetileté Dáše z Brna, která se narodila se vzácným onemocněním vrozené lomivosti kosti. Je velmi malého vzrůstu a pohybuje se hlavně díky elektrickému vozíku. Za svůj život už měla přes 100 zlomenin, trápí ji skolióza, kvůli malému vzrůstu má dýchací potíže, trpí nedoslýchavostí.

I přes krutý osud Dáše miluje život a snaží se ho žít naplno. Vystudovala gymnázium a nyní studuje na Masarykově univerzitě v Brně, fakultě sociálních studií, obor Žurnalistika-Psychologie.

Píše povídky, kreslí, hraje na zobcovou flétnu a pracuje na založení sdružení pro osoby se stejným postižením.

Dáša pomáhá ostatním a sama potřebuje pomoc. Ke zkvalitnění jejího každodenního života nutně potřebuje asistenčního pejska. Pro Dášu už byl speciálně vycvičený černý labradorský retrívr Brut.

Výcvik Bruta stál 230 000 korun. Dáša takové peníze nemá a zdravotní pojišťovny asistenční pejsky nehradí, pouze slepecké. Aby Brut mohl s Dášou zůstat, je potřeba získat oněch 230 000 korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám