Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Lucie Bílá (58) se rozplakala po svém vystoupení v kostele v Litomyšli, kde ve čtvrtek zpívala na vánočním koncertě v rámci svého turné Bílé Vánoce Lucie Bílé II. Krátce předtím zpěvačku zasáhla zpráva o řádění střelce na pražské filozofické fakultě. Masakr nepřežilo čtrnáct lidí.

Poté, co zpěvačka procítěně zazpívala píseň Ave Maria a sklízela potlesk, ztratila slova a přemohly ji emoce. „Nemůžu k tomu ani nic říct,“ hlesla krátce do mikrofonu. Slzící zpěvačka pak přeci jen promluvila. „Já bych použila nádherná slova Jana Amose Komenského, který říkal, že všechno, co je na světe rozbité, se dá spravit jedině jemným dotykem lásky,“ dodala.

Ještě před koncertem Bílá vyjádřila soustrast rodinám obětí. „Je mi to tolik líto. Myslím teď na rodiny a přátele těch, kteří nás dnes opustili. Objímám všechny, které dnes zasáhla tragédie, která se už nikomu z nás nevymaže z paměti… je mi to tolik líto,“ napsala na Instagramu.

Tragédie na filozofické fakultě v Praze si vyžádala celkem čtrnáct obětí a pětadvacet zraněných, střelec po útoku spáchal sebevraždu.

Reklama

Další články

Načítám