Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Linda Bartošová, kterou si diváci pamatují také z České televize, skončila koncem listopadu v pořadu Spotlight. Ke svému odchodu se dlouho nechtěla vyjadřovat, nyní ale prolomila hradbu mlčení a nebrala si servítky.

„Může to totiž vypadat, že jsem odešla sama, a to není pravda,“ prohlásila na Instagramu Bartošová. „Novináři/ky by se měli/y pravdě snažit přibližovat, i proto svůj příběh nenechám vyprávět jiné jinak, než se stal. Za určité věci bojuju ráda, o tenhle boj jsem upřímně vůbec nestála. Nechat se umlčet ale není můj styl,“ napsala.

Bartošová prý dopředu vůbec netušila, že v pořadu Spotlight končí. „V moderátorském týmu Spotlight se poslední měsíce objevovaly zásadní rozdíly v pohledu na tematické, obsahové i hodnotové směřování pořadu stejně jako na to, jak by měla vypadat respektující a rovnocenná mezilidská komunikace. Vydavatelství Economia se tak pro mě zcela náhle bez předchozích výtek k mé práci či upozornění rozhodlo od prosince dále soustředit na rozhovory jen jedné z nás, Světlany Witowské,“ napsala Bartošová s tím, že poslední rozhovor natočila koncem listopadu.

„To, že je poslední, jsem se dozvěděla až po samotném natáčení a jako úplně poslední ze všech,“ postěžovala si moderátorka, která dále poděkovala všem svým kolegům a celému týmu Spotlightu za spolupráci.

Šéfdramaturg pořadu a šéfredaktor Aktuálně Pavel Švec přitom chce na její odkaz navázat. „Linda přinášela důležitá témata ze společnosti i politiky, která jsou mnohdy na okraji mediálního zájmu a v tom chceme dále pokračovat,“ prohlásil v tiskové zprávě. „Spolu se Světlanou Witowskou se podílela na úspěšném startu pořadu a jeho rychlém etablování na vysoce konkurenčním trhu. Lindě i celému týmu za to patří velký dík, stejně tak jí přeji všechno dobré do její další kariéry,“ stálo také v tiskové zprávě, kde ale konkrétní důvod, proč Bartošová končí, chyběl.

Reklama

Další články

Načítám