Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mezi známé tváře, které přišly podpořit děti z psychiatrické kliniky Fakultní nemocnice Motol, patřila i mladá herečka Leona Skleničková. Liduška z vánoční pohádky Krakonošova tajemství sama s psychikou bojovala. O to víc se jí případy dotkly a měla potíže najít slova.

„Je strašně důležité ukázat dětem v tomhle kritickém věku, kdy se všichni hledáme a někteří to mají ultra těžké, podporu. Je důležité ukázat, že je světlo na konci tunelu, dá se dostat z jakýchkoli psychických problémů a najít si svoji cestu, život a spokojenost,“ domnívá se Leona.

„Moc hezky jsem si s pár holkama popovídala a sdílely jsme svoje příběhy. Bylo to silné, pojítkem byla společná zkušenost,“ vyprávěla mladá herečka, která právě dotočila druhou sérii seriálu Sex O’Clock, který je určen právě pro teenagery. „Diváci se mohou těšit na další zapeklité příběhy,“ zve k obrazovkám kanálu Voyo.

Leona na akci oblékla tričko iniciativy (ne)závislá, která dětské pacienty podporuje. Na tom jejím bylo napsáno Váha si mě neváží. Z toho vyplynulo i to, s čím bojovala ona sama. „Myslím, že je to velmi důležitý titulek. Váha si mě neváží, ale já si vážím sama sebe a moje hodnota je někde úplně jinde. Hodně holek tady řeší poruchu příjmu potravy, a i díky tomu jsme se s organizátorkou Lucií Šaleovou našly, protože je to naše téma,“ svěřila Leona.

Ta svoji poruchu, mentální anorexii, kdy držela diety už od dvanácti let a bojovat s ní začala v sedmnácti, zvládá. „Jsem strašně vděčná za tu cestu, že se teď za tou zkušeností můžu ohlédnout a že se dá najít cesta ven. Moje rada zní: Nebát se říct si o pomoc,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám