Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Narozeninový koncert Felixe Slováčka (80) pro ni byla vlastně taková generálka před její vlastní Lucernou, kde bude v sobotu slavit 30 let na hudební scéně. "Bylo roztomilé, když Felix věděl, že 6. května mám svoji vlastní Lucernu a opatrně se zeptal, jestli tady zazpívám i jemu," svěřila zpěvačka Leona Machálková (56).

Vzpomínala i na své první setkání s muzikantem, které proběhlo před lety na muzikálu Dracula, v němž účinkovala. "Sám přišel, představil se a byl plný dojmů. Vysekl mi poklonu, že jsem se mu v roli líbila a pozvolna se rozvinula další spolupráce, kdy jsem začala zpívat i s jeho bigbandem. Mockrát jsem s ním zpívala i jako host na koncertech Karla Gotta, takže mu mám za co děkovat," vyprávěla.

Během rozhovoru jsme mj. probrali i její názor na zpěváky, kteří nyní zpívají písně Karla Gotta, což si můžete poslechnout v našem videu. A i ona sama má jednu v repertoáru. "Někdy zpívám Jdi za štěstím, což není náhoda, protože jsem ji dostala mnohokrát za úkol zazpívat při různých show, a dokonce jsem ji nazpívala i na popud na Karla Gotta na desku Souhvězdí Gott," vzpomínala s tím, že možná zazní i na jejím sobotním koncertě v Lucerně.

"Repertoár jsem koncipovala delší dobu, protože jsem chtěla udělat radost fanouškům, kteří mě mají rádi jako popovou a muzikálovou zpěvačku, ale mnozí vědí, že zpívám i jazz a šanson. Proto jsme připravili i nové aranže, kdy jádrem koncertu bude sice moje kapela, ale vytunili jsme to o spoustu dalších muzikantů," zve ještě dodatečně Machálková.

Ta sice u Felixe vystupovala v růžovém kostýmku, v němž už jsme ji mohli vidět například v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, na svůj koncert má ale připraveno několik nových outfitů, kvůli nimž oslovila stylistu Martina Gruntoráda.

Reklama

Další články

Načítám