Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku osmdesáti let náhle zemřel Ladislav Županič, který se zapsal do srdcí fanoušků jako divadelní a filmový herec, ale také jako dabér.

Ladislav Županič byl třikrát ženatý. Jeho první manželkou byla kadeřnice Helena Drahotová, na kterou ještě letos zavzpomínal.

„Helenka byla krásná holka, kadeřnice. Seznámili jsme se, když jsem vojančil v AUSu, tak naproti bylo kadeřnictví. Máme spolu syna Ladislava,“ svěřil se letos v létě Super.cz Ladislav Županič. Tento vztah ale nevydržel.

V Hudebním divadle Karlín, kde měl angažmá, potkal herečku Janu Drbohlavovou (†78), kterou fanoušci znají jako učitelku Peškovou z Dívky na koštěti nebo paní Hermanovou ze seriálu Arabela. „Hostovala v Karlíně, já za ní chodil na zkoušky. Potom už jen za ní – a bylo to,“ řekl nám Ladislav s úsměvem.

Se třetí manželkou Hanou Novákovou tvořil pár už od roku 1975. Vzali se po pěti letech vztahu.

„V roce 1974 byl v Československé televizi maskér Ivan Pošta, který mi zavolal, když jsem něco točil, abych přišel mezi kamarády. A tam jsem potkal Hanku, televizní kostymérku, což bylo fatální,“ vysvětlil nám Ladislav Županič, který v té době ještě žil s Janou Drbohlavovou, zatímco Hana byla rozvedená. Avšak i tentokrát zřejmě šlo o lásku na první pohled. „Těžký vzplanutí, jak s Helenkou, tak s Janou i s Hankou. A já tomu vždycky podlehl,“ řekl herec a dabér, který byl považován za obdivovatele ženské krásy.

„Vždyť si to, vy ženy, zasloužíte. Nesnáším hulváty a křupany. Jednak jsem byl k džentlmenství vychovaný tatínkem a maminkou, a pak není nic hezčího než žena. Opravdu. Někdy nám sice leze na nervy, ale to my vám taky,“ podotkl.

Ladislav Županič je otcem dvou synů. A to staršího Ladislava, kterého má z prvního manželství, a mladšího Jana, kterého přivedl na svět s Janou Drbohlavovou. Mladší Honza se vydal cestou historika a vědce. Pracuje jako profesor na Karlově univerzitě. A jsou to právě dějiny, které byly také pro herce velkou zálibou.

Se třetí manželkou Hanou společného potomka neměli. Avšak Hana měla z předchozího vztahu syna, scenáristu a dramaturga Davida, kterého bral Ladislav za svého. Poznal ho totiž v době, kdy mu byly pouhé čtyři roky.

Reklama

Další články

Načítám