Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jana Hlaváčová (†85) v sobotu večer odešla do hereckého nebe. Následovala tak svého manžela Luďka Munzara (†85), který zemřel před čtyřmi lety. Hlaváčová a Munzar patřili k nejstabilnějším párům českého šoubyznysu.

Byli spolu celkem čtyřiapadesát let. Společně se objevovali také na divadelním jevišti či v televizi. Seznámili se v Národním divadle a postupně se z nich stali přátelé, plamen lásky se u nich zažehl až později. Oba dva byli také zadaní.

Munzar byl ženatý s loutkoherečkou Naděždou Musílkovou, manželství se ale nakonec rozpadlo. Hlaváčová byla pro změnu vdaná za herce Jiřího Michného. Ten ale v pouhých 34 letech zemřel na následky roztroušené sklerózy, což mladou herečku pochopitelně zdrtilo.

Přátelství s Munzarem ale brzy přerostlo v lásku, která byla pevná jako skála. Roku 1971 se jim narodila dcera Bára, Munzar bral jako svou vlastní dceru také Terezu, kterou měla Hlaváčová z manželství se zmíněným Jiřím Michným. Archivní snímky ze života Jany Hlaváčové a Luďka Munzara si připomeňte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám