Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poté, co v minulosti vyjádřil podporu vybraným stranám a politikům, očekává Tomáš Klus, že mu to dotyční nyní oplatí. Ale narazil. V souvislosti s Pásmem Gazy chtěl táhnout za jeden provaz, bohužel se mu nikdo z „jeho“ tábora zatím neozval. Možná je to tím, že je celá věc o dost složitější, než si zpěvák umí představit. A taky dost z jím oslovených lidí podporuje Izrael.

„Nejasná doba potřebuje jasná stanoviska,“ zvolal Klus (37), který v poslední době burcuje proti neutěšené situaci v Pásmu Gazy. Velmi zdatně mu v tomto ohledu sekunduje jeho choť, která situaci vnímá snad ještě citlivěji.

„Obhajovat světu svůj soucit je nepředstavitelná realita. A ono se to opravdu děje. Stejně tak to, že někde zemře za čtyři měsíce 13 000 dětí, a ve společnosti to místo soucitu a solidarity vyvolává agresi a soudy těch, kdo chtějí to jejich utrpení zastavit. Strašidelné. Nebezpečné. Kolik nenávisti a rasových předsudků je zabydleno hluboce v nás,“ posteskla si Tamara Klusová (36) poté, co se na ni i na jejího muže sesypali lidé jiného názoru.

Naopak se za Kluse nepostavil zatím nikdo z těch, které ve svých příspěvcích pravidelně označuje v domnění, že se mu ozvou, dají mu za pravdu a přislíbí pomoc. Místo toho zaujal spoustu nejrůznějších aktivistů, dezinformátorů a proruských trollů. To asi není společnost, kterou by kolem sebe chtěl mít.

Navíc třeba Markéta Pekarová Adamová (39) se nedávno na síti X přihlásila k podpoře Izraele. I když ji zpěvák také oslovil, pomoc mu nepřislíbila, a co víc, ani se mu neozvala. Ruku v ruce s tím, že vlivní politici i média podle jeho názoru stále „mlčí a nic nedělají“, Klus dál přitápí pod kotlem.

Jako by mu nedošlo, že takhle se politika a diplomacie tak úplně nedělají. Bohužel pro něj přibývá i těch, kteří mu vzkazují, že se má držet raději muziky a herectví a nemá se plést do věcí, kterým tak úplně nerozumí.

Reklama

Další články

Načítám