Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Lucie Šteflová (28) sama neměla na růžích ustláno, takže ráda podpořila projekt (ne)Závislá, který pomáhá dětským pacientům z psychiatrických léčeben. „Je hrozně důležité mluvit i o duševních nemocech, které mohou být i závažnější než fyzické. Aby to nebylo tabu,“ domnívá se.

Sama se o problémech, které už má naštěstí za sebou, mluvit nestydí. „Měla jsem deprese a jednou jsem se pokusila o sebevraždu,“ šokovala. „Měla jsem mediální lynč, bylo toho na mě hodně, bylo mi dvacet. Nestydím se za to. Beru to jako svůj osobní zkrat,“ přiznala. Šlo o období, kdy se v médiích psalo, že se živila jako placená společnice.

„Byla jsem pět dní v RIAPS, což je centrum krizové intervence, a je to také úžasná společnost. Hrozně mi to pomohlo. I těch pět dní mi vlastně stačilo. Byla jsem tam bez telefonu, mimo svoji komfortní zónu. Mluvilo se o věcech do hloubky. Byly tam skupinové i individuální terapie. Dalo mi to hrozně moc do života, jak na některé věci pohlížet a neřešit, co si kdo myslí,“ vysvětlila.

Nyní je Lucie šťastná. Její dcera chodí do první třídy, loni ji přítel požádal o ruku a v našem videu se pochlubila i zásnubním prstenem. „Všechno je hrozně hezké a já si to užívám,“ uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám