Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holki začínaly jako pohledná čtyřka, která se rozhodla, že spojí síly a vytvoří pěveckou skupinu v dívčí verzi. Pohonem v jejich rozhodnutí byl úspěch skupiny Lunetic, která sestávala výhradně z mužského pohlaví. Ony si řekly, že to musí jít i naopak, a dokázaly se probojovat na přední příčky hitparád. Osud jim však nepřál a během svého profesního působení se částečně rozpadly. Dnes jsou na scéně přes 20 let a věří, že spolu ještě nějakou dobu zůstanou. Co víte o této legendární dívčí kapele?

1. Holki začaly zářit na české hudební scéně již v devadesátých letech. Jejich nástup na scénu hudby byl opravdu velkolepý a dokázaly se během velmi krátké doby dostat na vrchol. Kdy tato skupina vznikla?
2. Holki původně vznikly jako čtyřčlenná skupina dívek, které se během své několikaleté kariéry velmi spřátelily. Umíte vyjmenovat všechny dámy, tehdy ještě opravdu mladé dívky, jež se na tomto projektu podílely?
3. Uhodnete či si pamatujete, jak se jmenovalo hudební album, které Holki vydaly jako první?
Foto: archiv Holki
4. V roce 2003 jim hudební společnost EMI neprodloužila smlouvu o spolupráci. Jedna z členek skupiny se následně rozhodla jít svou vlastní cestou a z tohoto úspěšného kvarteta odešla. Víte, o které dámě je řeč?
5. Netrvalo to však dlouho a Holki se znovu daly dohromady. Od té doby vystupují jen ve třech a tvoří tak silné dámské trio. V jakém roce oznámily svůj velký návrat?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
6. V roce 2019 vydaly Holki své poslední album a oznámily, že žádné jiné neplánují. Dle všeho se chtějí věnovat pouze digitální tvorbě, která se dostane blíže ke všem posluchačům. Jak se jejich poslední CD jmenuje?
7. Holki se na konci píší s měkkým i. Má to svůj skrytý význam, který musely několikrát vysvětlovat. Víte, jaký je důvod toho, že zvolily tento gramaticky špatný název?
8. Klára Kolomazníková napsala knihu, kterou pojala jako profesní zpověď. Vypráví zde celý svůj příběh v této skupině a také to, co nového v životě poznala. Víte, jak se kniha jmenuje?
Foto: Lucy Photo
9. Víte, co dnes Klára Kolomazníková dělá? Mimo jiné je třeba podotknout, že se z mediálního života nestáhla a stále je veřejně známou osobností.
10. Před několika lety Klára veřejnosti přiznala, že trpí vážnou nemocí, která jí výrazně zkomplikovala život. O jakou nemoc jde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám