Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina z nich žije v Praze, ale hlavní město není jejich rodným domovem. Někteří pocházejí ze západních Čech, jiní z Moravy a někteří mají své kořeny na Slovensku, kam se také velmi rádi vracejí. Víte, kde jsou domovy našich herců, hereček, zpěvaček a zpěváků?

1. Zahrála si čertíka v oblíbené pohádce Princezna ze mlejna, čímž se zapsala do paměti všech milovníků pohádek. Víte, kde se herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová narodila?
Foto: Herminapress
2. Oldřich Kaiser se proslavil rolí svalnatého Vincenza v oblíbené Troškově komedii Slunce, seno... Ani on však nepochází z Prahy. Kde se narodil a posléze i několik let studoval?
3. Tomáš Klus je český zpěvák, textař a herec, kterého jsme mohli vidět v pohádkách Tři bratři nebo Tajemství staré bambitky. Odkud pochází muž, pro něhož je typické jeho domácí nářečí?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
4. Hraje přísného tatínka v seriálu Ulice, kde mnohým lidem leze na nervy. Znáte rodiště Romana Vojtka?
5. Aleš Háma pochází ze západních Čech, kam se také rád vrací. V jednom ze svých rozhovorů dokonce řekl, že kvůli svému původu nikdy nemůže být nemocný. Kde je jeho rodná hrouda?
6. Odkud pochází Ondřej Sokol, kterého známe například z pořadu Na lovu?
Foto: Herminapress
7. Odkud pochází Stanislav Hložek, který letos oslaví kulaté 70. narozeniny?
8. Operní pěvec Štefan Margita několik krásných let strávil po boku Hany Zagorové. Ani on však nepochází z Prahy. Víte odkud?
9. Saxofonista Felix Slováček žije v Praze, odkud ale také nepochází. Kde je jeho rodiště?
Foto: Herminapress
10. Česká herečka a držitelka tří Českých lvů Zuzana Bydžovská pochází z města, které se v poslední době proslavilo jedním populárním seriálem. Je to...

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám