Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kapela, která v devadesátých letech bořila hitparády a jejíž song se umisťoval na předních příčkách. Čtyři členové, kteří spojili své síly a ukázali, že i česká hudba je kvalitní. Stali se idoly dívčích srdcích a fanynky se na jejich koncertech mohly zbláznit radostí i láskou. Jenže postupem času jim sláva trochu přerostla přes nos a někteří členové se dostali do velkých problémů. Na čas dokonce kapela ukončila svou činnost. Po několika letech se však znovu dali dohromady a znovu ukazují, že ještě nepatří do starého železa. Co o legenádrní skupině Lunetic víte? Otestujte se v našem kvízu.

1. Když světu představili svou první písničku, bořili rekordy na všech českých rádiích. První místo hitparád patřilo jednoznačně skupině Lunetic, která zaujala každého posluchače na konci devadesátých let. Kdy tato česká kapela vznikla?
Foto: Herminapress
2. Skupina ale nevznikla jen tak. Za tento velkolepý nápad mohou dva muži, kteří se rozhodli spojit své síly a zkusit něco nového. Víte, kteří odvážlivci to byli?
3. Když už jsme u těch jmen, zkusíte si vzpomenout, kteří čtyři členové tuto skupinu tvoří? Malá nápověda, v roce 2018 se všichni čtyři, a to po 20 letech, znovu a společně ukázali na pódiu.
4. Tato skupina nazpívala jeden velký hit, který patří ženám. Ženám, které doma mají děti. V této písni jim zpěváci za nás všechny děkují za to, jaké jsou a co dokázaly. Jak se song jmenuje?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
5. V roce 2000 si skupina převzala ocenění v televizním pořadu Český slavík, v anketě nejlepší skupina roku. Pamatujete si, na kterém místě se úspěšní hudebníci umístili?
6. Skupina se však po velkém úspěchu velmi rychle rozpadla. Mohly za to drogové problémy hlavního člena Martina Kociána. Víte, v jakém roce oznámili svůj konec?
Foto: David Zápal, Super.cz
7. Když se skupina rozpadla, každý z úspěšných zpěváků se nakonec vydal svou cestou. Někdo zůstal u hudby, jiní zvolili úplně jiný obor. David Škach zmizel ze showbyznysu a založil si vlastní firmu. Víte, v čem dlouhou dobu podnikal?
8. V roce 2022 skupinou otřásla další tragédie, a to krátce poté, co se hlavní člen skupiny vracel z koncertu Leoše Marše opilý a svým vozem následně usmrtil člověka. Kdo to byl?
9. A teď trochu zapeklitá otázka. Zkuste si tipnout, kolik si na přelomu devadesátek skupina vydělala? Malá rada, všechno stihli utratit a nezbylo jim téměř nic.
10. I přesto, že se na pár let jejich cesty rozešly, nakonec členové skupiny znovu spojili své síly a vydali nové album se všemi svými největšími hity. Fanoušci z jejich návratu měli velkou radost. V jakém roce to bylo?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám