Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vytvořili spolu úspěšné pěvecké duo, jež se proslavilo téměř po celém světě. Zpočátku dokonalá dvojice však postupem času narážela na neshody a rozdílné názory, které se následně vystupňovaly ve velkou rivalitu a nenávist. I tak se jejich společné cesty po několika letech spojily a znovu zazářili na pěvecké scéně. Až smrt členky tohoto dua zapříčinila definitivní rozpad. Jak dobře znáte pěvecké duo MC Erik a Barbara?

1. Slavné duo MC Erik a Barbara vzniklo díky zpěvačce, která světu ukázala svůj jasný a silný hlas. Barbara Haščáková byla velmi mladá. Víte, kdy se narodila?
Foto: Profimedia.cz
2. Skupinu založili odpadlíci ze slovenské skupiny Maduar. Víte, kdo přesně pěvecké duo s Barbarou Haščákovou tvořil?
3. Kdy toto slavné duo vzniklo? Malá nápověda: bylo to téměř ihned poté, co se poprvé setkali a Erik slyšel, jak Barbara zpívá.
Foto: Profimedia.cz
4. Jejich společná tvorba však neměla dlouhého trvání. Víte, kdy se toto pěvecké duo rozpadlo? Malá rada: oba se následně vydali na sólovou dráhu.
5. MC Erik a Barbara nazpívali několik úspěšných písní. Jedna z nich se do dnešního dne hraje v českých i slovenských rádiích velmi pravidelně. Jak se jmenuje?
6. Víte, co bylo pravým důvodem rozpadu hudebního dua MC Erik a Barbara?
7. Krátce poté, co se duo rozpadlo, zpěvačka vyrazila do světa a rozhodla se svou kariéru rozjet znovu a s čistým štítem. Usadila se ve Spojených státech, kde se stala úspěšnou zpěvačkou. Víte, ve kterém roce definitivně opustila rodné Slovensko a odcestovala do USA ?
Foto: Profimedia.cz
8. Další známou písničkou dua MC Erik a Barbara je song s názvem Keď príde láska, který se stal jejich druhou velkou peckou. Doplňte text písně Keď láska príde k tebe:
9. Po nějakém čase tito dva zpěváci znovu spojili své síly a vydali nové CD s názvem roku, ve kterém vyšlo. Kdy to bylo?
10. Duo MC Erik a Barbara se navždy rozpadlo, když svět opustila jeho legendární zpěvačka. Tato zpráva šokovala nejen celé Slovensko, ale i Česko. Zpěvačka zemřela ve Spojených státech a důvodem úmrtí měla být náhlá mozková příhoda. Kdy zpěvačka zemřela?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám