Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pocházel z chudých poměrů, a než se stal hvězdou, byl více než 200krát odmítnut. Jakmile se ale objevil v devadesátkovém seriálu Beverly Hills 90210, stal se Luke Perry ze dne na den idolem náctiletých dívek a jeho plakáty zdobily tisíce pokojíčků. Brzy začal být nazýván novým Jamesem Deanem a velmi přitažlivým mužem byl i po padesátce. Nejspíš by jím byl ještě dnes, kdyby jeho život 4. března 2019 nečekaně neukončila mozková mrtvice. Pojďte si s námi na herce, od jehož úmrtí dnes uplynulo pět let, zavzpomínat malým kvízem.

1. Kde jinde začít než u jeho narození? Jestlipak víte, jak zní hercovo rodné jméno? Narodil se jako Luke Perry, nebo je to pseudonym?
2. Než se stal hvězdou, byl skromným chlapcem z chudých poměrů. Víte, čím se Luke živil, než se stal hercem?
3. Byl Dylan v kultovním seriálu Beverly Hills 90210 od první epizody?
Foto: Profimedia.cz
4. Teď otázka pro znalce seriálu. Jakým autem Dylan v Beverly Hills jezdil?
5. Která z Dylanových lásek v seriálu zemřela?
Foto: Profimedia.cz
6. Perry měl se svou vizáží pochopitelně spoustu fanatických obdivovatelek. Z jedné akce v nákupním centru v Denveru před nimi musel utéct velmi originálním způsobem. Vzpomenete si?
7. Kolik měl Luke dětí?
8. Když se v roce 2019 natáčelo pokračování Beverly Hills, jedna z hvězd se ho zúčastnit nechtěla. Nakonec změnila názor právě kvůli Perryho smrti. Která?
9. Luke Perry ale nebyl jen Dylanem. V jednom oceňovaném filmu si zahrál dokonce po boku takových hvězd, jako jsou Leonardo DiCaprio nebo Brad Pitt. Víte, ve kterém?
Foto: Profimedia.cz
10. Po roce 2000 byl Perry hvězdou ještě jednoho amerického seriálu. Napovíme, že jeho postava zemřela při autonehodě. Vzpomenete si?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám