Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Náš kvíz se tentokrát zaměřuje na české i zahraniční sportovní hvězdy, které však nebyly ve svých rodinách jedinými známými osobnostmi…

1. Fotbalový brankář Jaromír Blažek prožil svá nejlepší léta v pražské Spartě, se kterou slavil i 6 ligových titulů. Nebýt na vrcholu v době největší slávy Petra Čecha, patrně by si zachytal i mnohem častěji za reprezentaci, i tak je držitelem bronzové medaile z ME 2004. Jeho bratrancem je jiný slavný sportovec. O koho se jedná?
Foto: ČTK / Pavlíček Luboš
2. Jeden z mála českých basketbalistů, který si zahrál i v NBA, je Tomáš Satoranský. Je v nějakém příbuzenském vztahu s hercem Jaroslavem Satoranským?
3. Jeho dcera postoupila se svou kapelou do finále pěvecké soutěže Eurovize. Bratr získal 5 titulů ve fotbalové lize a hrál i za reprezentaci. Jeho partnerka byla ředitelkou významného vydavatelského domu v ČR. Přesto je největší hvězdou rodiny ten, na koho se ptáme. O koho se jedná?
4. Věra Čáslavská, jedna z nejúspěšnějších gymnastek historie, byla v blízkém příbuzenském vztahu s jednou veřejně činnou osobou. Jedná se o:
Foto: ČTK / Zezulka Tomáš
5. Co spojuje německou tenistku Steffi Graf a americkou herečku a modelku Brooke Shields?
6. O olympijském vítězi z Atlanty, kanoistovi Lukáši Pollertovi, platí, že:
7. Velmi úspěšné české sportovní příjmení je Koukal. Badmintonista Petr Koukal je devítinásobným mistrem ČR, squashista Jan Koukal je osmnáctinásobný mistr ČR, běžec na lyžích Martin koukal je mistrem světa z roku 2003 v běhu na lyžích na 50 km a hokejista Petr Koukal je mistrem světa v ledním hokeji z roku 2010. Existuje mezi těmito sportovci nějaký bližší příbuzenský vztah?
8. Každý příznivec sportu u nás určitě zná bývalého vynikajícího hokejistu a později i neméně slavného trenéra Ivana Hlinku, který je podepsán pod největším úspěchem českého hokeje – vítězstvím na Olympijských hrách v roce 1998 v Naganu. Možná méně známé je to, že byl v příbuzenském vztahu s jednou z nejznámějších českých modelek. Byl:
Foto: Dorian Hanuš, Super.cz
9. Fotbalista Sigmy Olomouc Filip Novák, který si zahrál i 28 zápasů za českou reprezentaci, je příbuzným jiného slavného držitele tohoto nejčastějšího českého mužského příjmení. Je:
10. Přímo záplavu slavných osobností má ve svém širším příbuzenstvu olympijská vítězka ve snowboardu i lyžování, Ester Ledecká. Které tvrzení o jejich příbuzných však není pravdivé?
Foto: Herminapress

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám