Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tématem dnešního kvízu budou rozvody. Méně technicky zdatní čtenáři se nemusí bát, nebudeme se ptát na rozvody teplé vody, ani na rozvody v autě, ale jen a pouze na rozvody manželské.

1. Nemůžeme začít nikým jiným než rekordmankou v počtu rozvodů mezi světovými celebritami, Elizabeth Taylor. Víte, kolikrát se tato filmová hvězda, jež zazářila například ve velkofilmu Kleopatra, rozvedla?
2. Rozvod se nevyhnul ani moderátorovi a zpěvákovi Leoši Marešovi. Má výhodu v tom, že se nemůže splést a oslovit svou současnou manželku jménem své exmanželky, obě se totiž jmenují stejně – Monika. Mít takovou manželku, jako byla jeho první žena, by chtěla mít doma asi spousta mužů. Než Leošovi řekla své ano a stala se z ní paní Marešová, byla totiž:
Foto: Herminapress
3. Na východ od nás je velmi známou osobou bývalý předseda slovenského parlamentu Boris Kollár. Tento politik a podnikatel, předseda hnutí Sme rodina, má totiž velkou zásluhu na tom, že Slovensku vymření v nejbližší době nehrozí. Údaje o přesném počtu jeho potomků se rozcházejí, ale vesměs se udává počet minimálně 13 dětí s 11 ženami. Kolik rozvodů má tento mimořádně plodný politik za sebou?
4. Jedním z mediálně nejpropíranějších rozvodů 20. století byl bezesporu rozvod prince Charlese a jeho ženy Diany, princezny z Walesu. Není se čemu divit, když se brali, byla jejich svatba označována jako svatba století a sledovalo ji odhadem 750 milionů lidí. Vzpomenete si, jak dlouho trvalo jejich manželství?
5. Stejně jako je u nás rozšířená „missí nemoc“ (pro neznalé – po zisku titulu Miss dochází u většiny novopečených „missek“ k rozchodu s jejich dřívějšími partnery), tak se u nás v posledních letech rozšířila i „nemoc politiků“. Jakmile se dostanou na vrcholnou pozici, rozvedou se, nebo si alespoň najdou milenku. Čest výjimkám. Nejinak tomu bylo i u bývalého předsedy ČSSD a premiéra Jiřího Paroubka. Krátce po tom, co se stal premiérem ČR, oznámil rozvod se svou manželkou. Jejich manželství trvalo 28 let. Jeho druhé manželství trvalo 14 let a zejména jeho ukončení bylo velmi medializováno. Jeho třetí manželství trvá od roku 2023. Jak se všechny jeho exmanželky a manželky jmenují?
6. Svou zkušenost s rozvody má i moderátor Libor Bouček. Má za sebou rozvody 2. Jeho první ženou byla slovenská moderátorka Marianna Ďurianová, druhou ženou se mu stala právnička Jana, sestra slavné české tenistky. Která tenistka byla jeho švagrovou?
Foto: Michaela Feuereislová, Super.cz
7. Které z níže uvedených manželství slavných sportovců skončilo rozvodem?
8. Rozvodu se nevyhnul ani svého času mezi fanoušky velmi oblíbený fotbalový reprezentant, jenž nastupoval za Spartu i za Slavii, ale největší ikonou se stal v týmu Plzně, Pavel Horváth. Pikantní je, že ženu mu přebral kolega z reprezentace. O koho se jednalo?
9. Rozvody nejsou vymožeností poslední doby, i když v takové míře jako dnes samozřejmě dříve neprobíhaly. Za celebritu byl v dávné minulosti považován jistě i anglický král Jindřich VIII. Tudor (1491-1547). Do historie se zapsal mimo jiné tím, že měl za svůj život 6 žen. S kolika z nich se rozvedl?
10. To nejlepší… tedy nejdražší, jsme si nechali na konec. Titulem nejdražší rozvod světa se může pochlubit kdo jiný, než bývalý nejbohatší člověk světa. V roce 2019, kdy rozvod probíhal, jím byl zakladatel Amazonu Jeff Bezos. Rozvod proběhl v podstatě klidně, dnes už bývalí manželé se dohodli, že jeho ženě MacKenzie připadne část akcií Amazonu. Tipnete si, jakou měly tyto akcie hodnotu v Kč?
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Další články

Načítám