Hlavní obsah
Článek

Díky svým pobytům v Africe už Lejla Abbasová (45) ochutnala leccos. I když ulovené zvěři se vyhýbala. „V Keni v Nairobi byla i restaurace, kde podávali zebří, antilopí nebo žirafí maso. Ale v té době jsem tam nebyla. Ale ochutnala jsem krokodýla,“ prozradila.

„Slyšela jsem, že to chutná jako něco mezi kuřetem a rybou, a vůbec jsem si to neuměla představit. Ale ta realita je přesně taková, jak to popisuju,“ vyprávěla moderátorka, která do Keni jezdí pravidelně i díky svým charitativním aktivitám.

Strávila tam i dobu, když byla podruhé a potřetí těhotná. „Máme tam svého rybáře, který nám každé ráno řekne, co chytil, anebo mu řekneme, jestli by se nemohl na něco zaměřit. A díky němu jsem si užívala rána, kdy jsem snídala sashimi,“ svěřila.

Přivezl tuňáka, vykrvil mi ho, a zatímco on ještě čistil krevety, jedla jsem vedle něj tu syrovou rybu příborem. Byl ze mě úplně hotovej, protože to takhle nejedí. Ale já, jakmile dorazím do Keni, snídám nejraději právě sashimi,“ dodala.

Radost z toho, jak se Lejla během těhotenství stravovala, by ovšem neměli lékaři. V syrovém mase, ať už rybím nebo jiném, se mohou vyskytovat bakterie, které sice dospělému neublíží, ale mohou fatálně ohrozit plod.

3
fotky

Další články

Načítám