Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pochází z jednoho z nejznámějších hereckých klanů, takže by se dalo říct, že i ji životní cesta logicky přivedla na prkna, která znamenají svět. Kristýna Hrušínská se ale zkoušela věnovat i jiným profesím, než ji divadlo zavolalo k sobě.

„Pracovala jsem na recepci v kadeřnickém salonu. Také jsem prováděla turisty po Praze jako průvodkyně, protože jsem vystudovala školu hotelnictví a turismu právě se zaměřením na průvodcovství. Ale pak už jsem naskočila do divadla a dělám to hodně dlouho,“ řekla Super.cz dcera Jana Hrušínského a Miluše Šplechtové a vnučka legendárního Rudolfa Hrušínského.

Tomu, aby se její synové, sedmiletý Vojtěch a roční Jakub, vydali stejnou cestou, bránit nebude, i když to není jednoduché, jak sama přiznává. „Ať budou chtít dělat cokoli, budu je v tom podporovat. Ne že bych jim něco rozmlouvala, i kdyby si, nedej bože, vybrali herectví. Sama to dělám ráda, tak proč je zrazovat od toho, co dělám ráda já. Nejtěžší je prosadit se, protože je hrozné kvantum herců. Uživit se tím je náročné,“ míní.

V jejím případě ji mohlo svazovat i známé jméno. „Já to tak neberu, protože bych se z toho asi zbláznila, kdybych nad tím moc přemýšlela,“ nechce se jí dumat nad tím, že jí příslušnost k hereckému rodu může pracovní nabídky na jednu stranu přinášet, na druhou ale mohou existovat podezření, že role dostává z protekce.

„Někdo to může brát tak, někdo tak. Mám to štěstí, že se s tím buď nesetkávám, anebo, když si to někdo myslí, nedá to najevo. Tedy tu negaci,“ krčila rameny s tím, že roli prostě dostane, anebo ne, a neřeší to.

Reklama

Další články

Načítám