Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zcela nenápadnou se v ulicích Londýna ve středu učinila herečka Imelda Staunton, která má na svém kontě řadu slavných rolí. Stačilo vyměnit královskou korunu za mlynářskou čepici, obléknout se do tlumených barev a představitelku královny Alžběty II. ze seriálu Koruna na ulici poznal zřejmě málokdo.

Zahraniční média přirovnala její podzimní look k situaci, kdy Alžběta II. navštívila v roce 1983 během svého pobytu ve Spojených státech amerických loděnici v San Diegu a zvolila klobouk stejného typu, jenž byl inspirovaný námořnictvem.

Přestože je sedmašedesátiletá Staunton převážně uznávanou divadelní herečkou, nyní ji můžete sledovat v poslední řadě zmiňovaného seriálu na Netflixu, kdy se tak naposledy představí v roli loni zesnulé panovnice.

Neméně známou je ovšem i její role v sérii o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, kde ztvárnila postavu Dolores Jane Umbridge, ředitelku školy v Bradavicích. Pamatovat si ji mohou diváci i z pohádky Zloba - Královna černé magie z roku 2014 s Angelinou Jolie a Elle Fanning v hlavních rolích.

Jejím manželem je neméně známý anglický herec Jim Carter, za nějž je Imelda provdaná již čtyřicet let. Jejich jediným potomkem je Bessie Carter (30), která se živí podle očekávání rovněž jako herečka…

Související témata:
Imelda Staunton

Reklama

Další články

Načítám