Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stejně jako Simona Krainová (51) si luxusní nemovitost v Dominikánské republice pořídil také Robert Paulat (44), bývalý model, kterému se přezdívá Český Ken. Se synem Andreasem, kterého zplodil díky institutu surogátních matek, tam měl v plánu strávit zimní měsíce. Místo toho je rád, že pobyt přežil, a s chlapečkem se vrátil domů.

„Do Dominikány jsem vyrazil poprvé loni na pozvání Simony Krainové, která tam měla byt, a pak jsem se rozhodl pořídit si tam baráček. Teď jsem tam byl se synem potřetí, ale zatímco dvakrát to dopadlo skvěle, tak do třetice to byl jeden obrovský průšvih,“ řekl Super.cz.

Všechno začalo nemocí syna. „Měl dvaačtyřicet, průjmy, byl dehydratovaný. Sotva se z toho dostal, nějakou infekci jsem chytil já. Měl jsem těžké průjmy, dvacetkrát denně jsem zvracel, nakonec i krev. Najednou si uvědomíte, že jste v domě sám, bez pomoci, kamarádů a na druhé straně světa. Tak vypadal náš první týden v novém domě v Karibiku,“ svěřil.

Zdravotní problémy se naštěstí vyřešily, ale přišly další patálie. „Půjčil jsem si auto a za jízdy, v padesátikilometrové rychlosti, kdy jsem jel po normální cestě, mi uletělo kolo. Pak jsem se dozvěděl, že místní přidělají kolo jen na dva šrouby, aby vás mohli okrást. Taky jsem měl štěstí, že jsem to zvládl, ale opět na nás sáhla smrt,“ vyprávěl.

Definitivní tečkou za jeho pobytem ale bylo napadení, opět spojené s autem. „Narazila mi do auta motorka, domorodce, Haiťany, kteří na ní byli, jsem vzal s námi do nemocnice, aby se zjistilo, jestli jsme v pořádku. Oni po mně chtěli peníze. A protože jsem jim žádné nechtěl dát, rozbili mi auto za jízdy baseballovými pálkami. Vzadu v autě přitom seděl Andreas. To už jsem to tam definitivně zabalil, protože bezpečnostní rizika jsou opravdu velká. Nevěděl jsem to dopředu. Nikdo mi neřekl takové věci, že se třeba unášejí děti z Evropy. Už se tam nikdy nevrátím,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám