Hlavní obsah
Článek

Herec Pavel Liška byl jako malý velké kvítko. Super.cz se v rámci celorepublikového projektu Světluška, který je založený na solidaritě a dobré vůli lidí, která se rozhodli darovat nevidomým trochu světla, přiznal, že jako malý si hrál na slepce. A chvilkami to bylo prý tak divoké.

„Jako malí jsme vždycky zhasli a hráli jsme na slepou bábu. A já jsem si kvůli tomu rozbil obočí,“ svěřil se Liška, ze kterého se na celé středeční odpoledne stal pouliční prodejce v centru Prahy.

Stejně dopadla i herečka Barbora Seidlová, která by si život podle svých slov představit nedokázala. Ba naopak. „Abychom si uvědomili, jaký mají nevidomí život, nemusíme oči zavírat. Naopak bychom je měli otevřít dokořán,“ vyřkla Seidlová.

Život ve tmě by si nedokázala představit ani moderátorka Jolana Voldánová. „Jako malá, když jsme byly s maminkou na procházce, jsem často zavírala oči a ona mě vedla. Několikrát ale zapomněla, že mám zavřené oči a já jsem vrazila do lampy. A to jsem je mohla kdykoliv otevřít, takže si to nedokážu představit,“ svěřila se Voldánová, která ale potřebným nepomáhá ale jenom jednou za rok. „Znám jednoho pána tady z Prahy, se kterým jsem bydlela v jednom domě a často jsem mu pomáhala s nákupem nebo do schodů,“ dodala Voldánová.

Do projektu, který v Česku nejvíce zviditelnila zpěvačka Aneta Langerová, se ale nezapojili jen tyto slavné osobnosti. Svůj čas potřebným věnovali například Simona Babčáková, Richard Nedvěd, Martina Kociánová, Kristýna Liška Boková, Tereza Bebarová, Veronika Kubařová, Martin Písařík, Andrea Elsnerová, Debbie, Ivana Jirešová, Anna Polívková, Bára Hrzánová, Radek Holub, Michal Novotný, Kristýna Fuitová Nováková, nebo Ondřej Brzobohatý

Související témata:

Další články

Načítám