Hlavní obsah
Článek

Většině lidí se dnes při vyslovení jména Jorgy Korbové (64) vybaví její nezaměnitelný hlas, který známe velmi důvěrně z dabingu a také její nejslavnější role v legendární televizní pohádce Zlatovláska, kde excelovala společně s Petrem Štěpánkem.  Před pár lety ovšem herečka zcela zmizela z očí. Jak vypadá dnes? Co dělá?

Na úsvitu let šedesátých patřila Jorga k vyhledávaným dětským herečkám a hrála několik hlavních rolí. Například v Kachyňově Trápení. Nejvíce rolí dostávala Jorga Kotrbová v letech sedmdesátých. Vy si ji můžete pamatovat z filmů Utrpení mladého Boháčka nebo Honza málem králem. Do filmografie Jorgy Kotrbové patří také komedie Dva muži hlásí příchod, Pátek není svátek či V podstatě jsme normální. Jejím manželem byl herec Zdeněk Žák.

V devadesátých letech se Jorga Kotrbová začala z povědomí lidí pozvolna vytrácet. Lidé ale velmi často slýchali její hlas z dabingu. Bravurně namluvila zejména hlavní ženskou roli v seriálu M.A.S.H. Své poslední divadelní angažmá měla tato herečka ještě na začátku nového tisíciletí v divadle Na zábradlí.

V současnosti už se Jorga herectví nevěnuje. Díky otci podědila v restituci krásný majetek, který vynáší minimálně 300 tisíc korun měsíčně. Bydlí i se svou širší rodinou ve vlastním domě v centru. Ten je pro ni dnes zdrojem stálého příjmu a velmi slušného životního standardu.

Reklama

Další články

Načítám