Hlavní obsah
Článek

Když se řekne celebrita s vysokým IQ, většinu napadne herečka a femme fatale Sharon Stone (66), která kromě hvězdné kariéry proslula právě také svou inteligencí. Žádná další známá osobnost není se svým IQ tak notoricky spojována. Na seznamu nejchytřejších známých osobností z hollywoodského rybníčku je takových ale více, např. zpěvačka Shakira (46), modelka Cindy Crawford (58) nebo třeba komik a herec Ashton Kutcher (46).

Herce Ashtona Kutchera (46) si ještě možná pamatujete z pořadu Punk´d na MTV, kdy bral útokem nejednu hvězdu a většinou se mu podařilo je pěkně dostat, někdy i ostrým vtípkem. A možná, že to měl vše dobře promyšlené právě díky svému vysokému IQ, které se odhaduje mezi 140 a 160. Prostě mu to pálí!

James Woods, americký herec a producent, který je známý z filmů jako např. Tenkrát v Americe a Duch minulosti je dokonce jedním z nejchytřejších lidí na světě. Jeho IQ se odhaduje mezi 180 a 184. Přestože se proslavil jako herec, má také doktorát z politologie.

Zpěvačku Shakiru (46) má většina lidí spojenou s nezaměnitelným hlasem a sexy tancem, tato diva ale jen tak někomu nenaletí, její IQ se odhaduje mezi 140 a 150. To, že se ráda vzdělává, ukázala v covidovém lockdownu, kdy využila volna a absolvovala kurz antické filozofie na Pensylvánské univerzitě.

Dolph Lundgren (65), švédský herec a režisér, který je notoricky známý jako Ivan Drago z Rockyho, je dalším, kterému patří přední příčky žebříčku těch nejchytřejších celebrit. IQ tohoto akčního hrdiny se odhaduje mezi 160 a 180. Nebude tedy velkým překvapením, že je také držitelem doktorátu z chemie.

Mladý americký herec Nolan Gould (24), známý hlavně díky seriálu Taková moderní rodinka, kde podle jeho slov hraje pěkného troubu, má IQ kolem 150 a je členem Mensa klubu. Odmaturoval v pouhých třinácti letech, složil zkoušku GED (The General Educational Development, série akademických testů - pozn.) a mohl jít rovnou na vysokou.

Cindy Crawford boří mýty o modelkách. Legenda světového modelingu se totiž může směle pochlubit vysokým IQ, které se odhaduje mezi 154 a 156. Na střední škole byla premiantkou třídy a poté začala studovat vysokou školu chemicko-technologickou. Kvůli úspěchu v modelingu ji ale nedostudovala.

Hollywoodský sympaťák Mat Damon (52) má IQ 160, studoval na Harvardu, kde během studia napsal scénář k filmu Dobrý Will Hunting pro předmět Anglický jazyk a literatura. A dostal za to Oscara. Studia na Harvardu se ale vzdal chvilku před získáním titulu kvůli roli ve filmu Geronimo. Tento herec, scenárista a producent má za sebou celou řadu akademických ocenění.

Ikonická herečka Sharon Stone (65) proslula svým IQ 150. Ačkoliv se našli kritici, kteří ji prý na seznamu Mensy nedohledali, je dokázáno, že už v šestnácti letech začala studovat vysokou školu, takže o její inteligenci nemůže být pochyb.

Reklama

Další články

Načítám