Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bradleymu Pierceovi bylo teprve 13, když ztvárnil Petera Shepherda v trháku Jumanji z roku 1995. Tehdy si zahrál po boku předčasně zesnulého Robina Williamse. Dnes je mu 41 a drží se spíš v ústraní. A malého Petera byste v něm jen těžko poznali.

Jen pár let po uvedení Jumanji Bradley zmizel z obrazovek. Kdysi kudrnaté kadeře mu ustoupily a přibyla k nim bradka.

Bradley začal hereckou a dabérskou kariéru už v šesti letech. Objevil se i v seriálech Beverly Hills 90210 nebo Roseanne, jeho hlas jste pak mohli slyšet v originálním znění Malé mořské víly od Disneyho, kde daboval Floundera.

Po Jumanji si zahrál ještě v komedii Pidilidi a pokračoval v dabování, ale v roce 2002 se stáhl. U filmu nicméně pracuje stále, jako producent, za kamerou a osvětlovač.

S kamarádem, hercem Joeyem Zimmermanem založil firmu ZFO entertainment, která se specializuje na svět počítačových nadšenců. K tomu založil s obchodní partnerkou Bellou Lunou také společnost Pierce & Luna, která se zaměřuje na alkohol, zásobuje jím večírky, včetně hollywoodských akcí.

Co se týče soukromí, Pierce byl v letech 2005–2017 ženatý se Shari Holmes, s níž má tři děti.

V roce 2020 zavzpomínal pro magazín People na natáčení Jumanji a Robina Williamse, který si v roce 2014 vzal život. Komik se za něj a Kirsten Dunst, jež ztvárnila Pierceovu sestru, postavil. Jednu konkrétní scénu točili osm dní, a děti to dost vyčerpávalo. Přesto producenti trvali na tom, aby točily přes čas, což je pro děti nezákonné.

„Děti mohou točit jen určitý počet hodin, ale producenti přišli za našimi rodiči s tím, jestli bychom nemohli pracovat déle, aby se vše stihlo. To je v Hollywoodu běžné, ušetří se tím hromada peněz a času. Když to Williams zaslechl, šel za režisérem a producentem a řekl jim, že se to rozhodně nestane,“ popsal.

Související témata:
Bradley Pierce
Film Jumanji

Reklama

Další články

Načítám