Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzorný školák na fotce se narodil ve Slaném a patří k oblíbeným televizním moderátorům. Po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy začal pracovat jako programový hlasatel Československé televize. Do povědomí diváků se dostává až po sametové revoluci. Roku 1999 odstartuje hvězdnou kariéru na Nově, kde se stává moderátorem Televizních novin a publicistického pořadu Víkend. Poznali jste ho?

Karel Voříšek (60) se narodil 12. Října 1963. Po maturitě na gymnáziu vystudoval vědecký komunismus a dějepis na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Většina diváků ho však zná jako sympatického moderátora nováckých Televizních novin. Jeho spolumoderátorkou byla nejprve Nicol Lenertová, poté Jana Adámková a nyní Markéta Fialová.

Ne vždy je pro Voříška jednoduché vykouzlit typický úsměv, na který jsou u něj všichni zvyklí. Zvláště po komentáři nějaké tragické události.

"Někdy je pak téměř nadlidský výkon vykouzlit na tváři úsměv při zvířátku na konec. Ještě těžší to mají ale naše kolegyně. Chlap přeci jen dokáže city skrývat," myslí si Karel Voříšek.

Na televizní obrazovce i tak působí mile a důvěryhodně, což diváci několikrát ocenili v anketě televizní popularity TýTý, kterou v kategorii Osobnost televizního zpravodajství vyhrál celkem třikrát. Roku 2008 byl dokonce vyhlášen absolutním vítězem této ankety.

Populární moderátor nerad mluví o svém soukromém životě. Je však veřejným tajemství, že už několik let žije nikoliv se ženou, ale po boku muže.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám