Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O sportovním nadání princezny Kate (42) není pochyb. Naposledy jej měla možnost předvést ve čtvrtek, kdy navštívila univerzitu v anglickém Hullu, kde došlo k přátelskému utkání mezi anglickým ragbyovým týmem vozíčkářů s univerzitním týmem hráčů ragby na invalidních vozících či s jiným tělesným či mentálním omezením. Do zápasu se neváhala zapojit ani princezna z Walesu a přihlížející jen nevěřícně zírali, jak válí...

Trojnásobná maminka dorazila do sportovní haly už rovnou v oblečení, díky němuž byla okamžitě připravena na hru. Po krátkém seznámení s invalidním vozíkem a předvedení, jak se s ním pracuje, vyrazila odhodlaně do hry, kde pro tým získala několik bodů.

„Myslím, že před příchodem sem měla tajné tréninky, protože je přirozený talent. Upřímně řečeno mě dostala,“ vysekl princezně poklonu trenér anglického ragbyového týmu vozíčkářů Tom Cord, jehož hráči v listopadu vyhráli Světový pohár. Ragby na vozíčcích je ve Velké Británii stále na vzestupu, a zápasy zaujaly dokonce i princezniny děti.

Prince George a Louise i princeznu Charlotte přitom prý nejvíce zaujaly kolize a nárazy vozíků, k nimž během utkání dochází. A přestože mohou vypadat nebezpečně a působí, že hráči mnohdy mohou i vylétnout z vozíků, ve skutečnosti je vozíky podle trenéra chrání. Dokonce i Kate se během zápasu dostala do kolize a vyvázla bez jakýchkoli modřin.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám