Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bijec Karlos Vémola (38) chce každý rok své rodině udělat krásné Vánoce. A dodržuje i tradice. Jednou z nich je i vypuštění koupeného živého kapra. Každý rok ale bijec za tuto iniciativu schytává pěkné hejty.

Karlos miluje oslavy všeho druhu, a tak i Vánoce musejí být ve Vémolandu dokonalé. Nechybí pestrá výzdoba, krásně oblečená manželka i děti, luxusní dárky a samozřejmě také zvyky, které ke svátkům patří. Milovník zvířat Karlos si nikdy nenechá ujít ani vypouštění živých kaprů. Na videu, na němž je zápasník jen v trenýrkách a se santovskou čepičkou, je vidět, že si jich pro tento účel pořídil dokonce několik. A aby se vyhnul každoročním hejtům, přidal i vysvětlující popisek. „Každoroční tradice. PS: Nemá cenu tady, jako každý rok, vysvětlovat, že kapři nejsou vytažený z vany, tudíž je čeká ještě dlouhý a spokojený život.“ Sledující Karlose ale buď popisek nečtou, nebo se přesto snaží znovu dokázat, jak hanebně se Karlos zachoval.

„Pokud byl kapr předtím v kádi někde u prodejců, propuštěním do vody ho akorát zabijete. Kapr se týdny válel někde v kádích, skoro se nemohl hýbat, zeslábl, a když ho teď propustíte do řeky, tak to proste nezvládne,“ píše například jeden. „Nejhorší věc, která jde udělat,“ přidává se druhý. „Místo aby je zachránil, tak je vlastně zabije.“ Nebo: „Každoroční hloupá tradice, tohle už jsem jako dítě věděl, že se nemá dělat.“ Či dokonce: „Ty jsi neskutečný kry­­*l,“ tak zní další výčitky směrem ke Karlosovi. Jen někteří lidé se snaží zápasníka zastat. Tak třeba Karlos dá příští rok ještě detailnější popisek o tom, jak to s kapry vlastně je, a možná i vyjádření odborníka. Stejně se ale určitě najdou lidé, kteří jeho jednání opět odsoudí.

Reklama

Další články

Načítám