Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hlavní hrdina nového retro seriálu České televize Volha Standa Pekárek má tři životní sny: řídit Volhu, jezdit pro Hulizu (redakci humoru a lidové zábavy) a vozit Goťáka. Splní se mu všechny včetně toho posledního.

Roli Karla Gotta (†80) si ve Volze zahrál Roman Vojte (52)k, který jej umí napodobit hlasově, podobu tam ale moc nevidí. „Ve Volze jsem zabíraný z dálky a zády ke kameře, například jak probíhám houfem ctitelek. Když mám dialog s hlavním hrdinou Standou Pekárkem, tedy Kryštofem Hádkem (42), tak za jízdy v autě a sedím ve tmě, protože hlasem se sice přiblížím Karlu Gottovi, ale podoba s ním tam úplně není,“ uvedl Vojtek.

S Gottem se ve skutečnosti setkal několikrát, dokonce mu zazpíval na jeho první svatbě. Šlo o překvapení od kamaráda Martina Hrdinky.

„Na slavnosti po obřadu si sezval všechny svatebčany kolem sebe a řekl, že umí perfektně napodobit Karla Gotta. A začal velice trapně zpívat a imitovat Mistra. Vydržel to opravdu dlouho, až se všichni svatebčané chytali za hlavu, jak špatně ho předvádí. A Martin naštvaně řekl, že se na to může vykašlat, když se nám to nelíbí. A pak změnil výraz ve tváři a oznámil: ‚Dámy a pánové, Karel Gott!‘ Ukázal za sebe a z auta vystoupil skutečný Karel a začal zpívat. Všichni byli nadšení. Byl to krásný dárek od Martina Hrdinky,“ vzpomínal Vojtek.

Ve Volze nechtěl vytvořit žádnou karikaturu a doufá, že jeho záměr bude v seriálu vidět. Volhu Česká televize vysílá v neděli večer.

Reklama

Další články

Načítám