Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do O2 areny v pražské Libni vtrhl začátkem prosince Jelen. Pochopitelně se nejednalo o parohatého tuláka z lesa, ale o českou hudební skupinu, která koncertem oslavila 10 let své existence. Na památku nejen pro sebe, ale i pro fanoušky, z koncertu natočili živý videoklip k písni Miluju tě.

„Druhého prosince jsme si v pražské O2 areně splnili sen. Tím snem nebylo vyprodat největší českou halu. Tím snem bylo vidět pohromadě šestnáct tisíc lidí usmívat se a zpívat s námi naše písničky,“ radoval se po vyprodaném koncertě frontman kapely Jindra Polák s tím, že kapela ocenila i společné vystoupení s Jiřím Pavlicou a Hradišťanem.

„Píseň Miluju tě vypráví o odchodu milovaného člověka. Zároveň vyjadřuje naději, že lidská duše je nesmrtelná a milovaní se jednou zase sejdou. Hradišťan a Jiří Pavlica dali písni nový rozměr. Společné nahrávání byl mimořádný umělecký i lidský zážitek, který se zněkolikanásobil, když jsme píseň zahráli naživo ve vyprodané O2 areně,“ vzpomíná Martin Kasal, spoluautor skladby.

Druhou dekádu své existence Jelen zahájí 31. ledna 2024, tentokrát ale v komornějších prostorách, a to šňůrou po českých divadlech s názvem Jelen 10 let na prknech. „Připravujeme akustičtější podobu našich songů a vybíráme i písně, které jsme dlouho nehráli. Chceme ukázat jinou tvář Jelena, než lidé znají z našich velkých koncertů, a zapojit diváky, aby se aktivně účastnili dění. Ještě ladíme finální podobu vystoupení, už teď ale víme, že to bude zase jiný zážitek!“ doplňuje Jindra Polák.

Velký koncert Jelen a přátelé proběhne 10. srpna 2024 v Přibyslavi, kde vystoupí řada hostů jako Rybičky 48, Pokáč, Kateřina Marie Tichá s Bandjeez a řada dalších.

Reklama

Další články

Načítám