Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdo si letos odnese sošku Anděla? To se dozvíme až za pár týdnů. Fanoušci už ale mají jasno teď. Kdo by si podle nich ocenění zasloužil? To vyzvídala i Česká televize, která přímý přenos hudebního svátku 30. března odvysílá.

„Jeleni, protože vloni měli naprosto úžasný koncert v O2 areně. Urazili dlouho cestu, minulý rok vydali skvělé album. I když název napovídá, že ‚Všechno bude dobrý‘, pochmurná tématika je pomyslnou nití mezi jednotlivými skladbami. Slavili 10 let na scéně, a je důležité poznamenat, že jejich tvorba neklesá na kvalitě, nýbrž zraje jako víno!“ míní Adéla, které v anketě České televize byla jednou z mnoha hlasujících.

„Určitě Jelen, jsou to nejen výborní muzikanti, ale také srdcaři, skvělí kamarádi, usměvaví, na pódiích rozdávají dobrou náladu, energii, jejich písničky chytnou za srdce. Umí zpívat a hrát vesele o smutných věcech, každý si v těch písničkách najde to své. Osobně z nich čerpám sílu, pokaždé mi písničky pomohly překonat těžká období. Koncert v O2 úžasný a deset let už rozdávají radost,“ přitakala jí Eva.

Objevila se ale i jiná jména, Ceny Anděl by si prý zasloužila také úspěšná a velmi „severomoravská klika“.

„Jarek Nohavica, protože jeho písně člověku pořád něco dávají,“ nechal se slyšet Josef. „Nohavica, protože jeho písně jsou legendární,“ doplnil Lukáš. „Nohavica a Farna top,“ přispěl do diskuze Oldřich.

„Marie Rottrová. Podmanila si vyprodanou O2 arenu. Perfektní hlas, elegance, nádherné, padnoucí kostýmy a šaty. Někde i psali: nejlepší událost roku,“ doplnila výčet umělců původem ze severní Moravy její jmenovkyně Marie.

Padala i další jména interpretů. „Anna K. a její Údolí včel,“ hlasovala v anketě Pavla. Zpěvačka se podobně jako kapela Jelen v nominacích za rok 2023 objevuje. Podobně jako Tereza Balonová nebo třeba David Koller, pro které diváci České televize také hlasovali.

Reklama

Další články

Načítám