Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osvědčená dvojice Quentin Tarantino (61)Brad Pitt (60) se podle zahraničních médií chystá k další spolupráci. Mělo by jít o režisérův desátý film, jenž by mohl být také poslední, jak Tarantino v minulosti několikrát avizoval. Podle serveru Deadline by měl být snímek, jenž ponese název The Movie Critic, uveden do kin v roce 2025.

Podle serveru zatím není zcela jasné, zda Pitt bude ve filmu představovat hlavní či vedlejší roli. Co ovšem jasné je, že právě za vedlejší roli v Tarantinově posledním snímku Tenkrát v Hollywoodu získal Pitt v roce 2020 svého prozatím jediného Oscara. Tarantino si pro změnu téhož roku odnesl Oscara za nejlepší původní scénář. Producentkou jejich nového počinu by pak měla být Stacey Sher.

Pitt a Tarantino, kteří jsou stejný ročník 1963, spolu v minulosti spolupracovali ještě na Hanebných panchartech z roku 2009. A o čem by The Movie Critic měl být? Jak název naznačuje, hlavním hrdinou bude filmový kritik, jímž se nechal Tarantino inspirovat ve svém mládí.

„Měl jsem rád jednoho kritika, který psal drsně a chytře, ale byl to druhořadý kritik. Psal o mainstreamových filmech a byl velmi dobrý. Uměl žít a byl cynický jak čert, ale nikdy se mu nepodařilo dosáhnout věhlasu,“ prozradil již loni Tarantino o chystaném projektu na filmovém festivalu v Cannes.

„Jeho recenze byly něco mezi raným Howardem Sternem a tím, čím by mohl být Travis Bickle, kdyby byl filmovým kritikem,“ dodal Tarantino s tím, že jeho hrdina psal, jako by mu bylo pětapadesát, ale ve skutečnosti mu bylo jen něco málo přes třicet. A právě po třicítce prý také bohužel údajně na „komplikace způsobené alkoholismem“ zemřel.

Reklama

Další články

Načítám