Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Karolína Mališová (27) byla opět jednou z hvězd přehlídky nejnovější kolekce návrhářky Beaty Rajské, která je každoročně poprvé prezentována v rámci karlovarského filmového festivalu. S krásnou blondýnkou jsme probrali, v jaké fázi je aktuálně její boj s alopecií, v jehož důsledku jí vypadávaly vlasy po trsech.

Na první pohled se nám zdálo, že by mohla mít vyhráno. Ale není tomu tak. "Jde to nahoru a dolů a asi se to se mnou bude táhnout celý život. Vrací se to, přichází to zčistajasna. Mrzí mě to, protože ta nemoc se objevuje čím dál častěji a má ji čím dál více slečen. Je to opravdu psychicky náročné," svěřila.

Řada dívek s alopecií se na Karolínu obrací, i když ona sama žádný univerzální recept nemá. "Snažím se to s nimi rozebírat fakt do detailů. Je to zvláštní nemoc. Nebolí, člověk to zjistí, až když jsou vlasy vypadané, a pak přijde celý šok a nevíte, co s tím. Podle mě je to hodně ze stresu," míní modelka.

A co dělala sama modelka? "Začala jsem mnohem víc řešit stravu, musím dodávat tělu všechny živiny, protože diety tomu taky neprospívají. Vitamíny jsou rozložené v různých potravinách a tělo musí dostávat to, co by mělo. I ty léčby jsou různé a kliniky mohou nabízet něco, co nemusí fungovat. A já, přestože jsem chtěla jít přírodní cestou, jsem zůstala u kortikoidů a nedám na ně dopustit," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám