Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loni strávila herečka Jana Paulová (69) vánoční svátky v Británii, kde žije její dcera Anežka u rodiny jejího partnera ve Walesu. Letos je s organizací Vánoc na řadě ona. „Každý rok si to střídáme,“ vysvětlila.

„Přijede britská rodina, tedy dcera, zeť, vnučka a také dceřina tchyně. To slovo zní hnusně, ale je to úžasná paní, tedy spíš holka, která běhá po horách a je asi o dvacet let mladší než já. Mohla by být moje další dcera,“ smála se.

S angličtinou se Paulová pomalu vypořádává, hodně pomohlo, když během covidu mladí žili společně s nimi. „Ale část zeťovy rodiny mluví velšsky anebo anglicky s velšským přízvukem, takže je docela náročné jim rozumět. Ale já se se svojí nejjednodušší angličtinou dorozumím všude a postupně si rozšiřuji slovní zásobu,“ svěřila.

Britským zvykům přizpůsobí i české Vánoce. „24. prosince budeme mít po česku Ježíška a 25. prosince přijde Santa Claus. Takže vnučka dostane dárky dvakrát, něco pod stromeček a něco do punčochy,“ vyprávěla a prozradila, že dvouletá vnučka by si přála piano, takže bude zřejmě muzikální po dědovi, muzikantovi Milanovi Svobodovi.

Reklama

Další články

Načítám