Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotograf Jan Saudek (88) s manželkou Pavlínou jsou spoluautory snímků známých osobností z řad šoubyznysu, zdravotnictví i podnikatelské sféry, které vznikly pro nadaci Be Charity. Manželku a matku tří ze svých dvanácti dětí Saudek pochválil nejen profesně, ale ódy na ni a jejich společné potomky pěl i dál.

„Je úžasná a prima, postará se o mě, až budu umírat, a jednou mi zatlačí oči. Už má koupenou rakvičku. Ne, to žertuji, moje přání je rozprášit můj popel do Vltavy, aspoň se podívám do Hamburku,“ přišel s dost pohřebním humorem Jan Saudek. Nicméně na umírání se prý zatím necítí.

Více než focení se nyní Saudek věnuje malování, čas, který věnuje práci, ale omezil. „Dřív jsem pracoval i patnáct hodin denně, teď už jsou to jen tři nebo čtyři a pak už se mi klíží víčka. Mám štěstí, že jsem zdravý a že mi nic není, ale nebudu si namlouvat, že jsem mladý. Už pro zdraví ani nic nedělám, přestal jsem cvičit, ono to k ničemu nebylo. Ale život je pořád nádherný,“ pokračoval. Prý už ale podstatně míň paří a nechodí ani za ženskými.

Ve společném videorozhovoru s manželkou promluvili i o jeho dětech, vnucích a pravnucích. V podstatě se stýká jen s potomky, které má s Pavlínou. I to ale sporadicky. „Věnuji se jim málo, ale nikdy mě neuvidí, abych jim nadával nebo abych je bil, ponižoval je a smál se jim,“ uvedl. „Těžko říct, ale teď v zimě se k nám chodí ohřát, takže je tam docela často,“ prozradila jeho žena. „To je pravda, chodím tam, protože sám šetřím, topím málo. Jsem lakomej a pro korunu bych si nechal vrtat koleno,“ přitakal Jan Saudek.

Reklama

Další články

Načítám